QPR odwoła się od czerwonej karki.

QPR odwoła się od czerwonej kartki, którą zobaczył Shaun Derry w starciu z Manchesterem United. Pomocnik R’s został odesłany na trybuny w 14 minucie spotkania po błędach arbitrów. Najpierw sędziowie główny jak i liniowy zaspali i nie dopatrzyli się pozycji spalonej na której przebywał Ashley Young, a następnie ukarali Derrego czerwonym kartonikiem w sytuacji gdzie nie było mowy o faulu. Hughes przyznał, iż pozbawienie jego drużyny kapitana było głównym czynnikiem porażki, jednak wszyscy wiemy, iż MU przeważało jeszcze przed osłabieniem gości i pewnie wygrałoby to spotkanie nawet bez pomocy sędziego. Szkoleniowiec QPR skrytykował także postawę zawodnika Manchesteru Ashley’a Younga, który z premedytacją wykorzystał sytuację i osłabił ekipę Rangersów…

“Odwołamy się od tej kartki.”

“Potrzebujemy wszystkich zawodników na środowy mecz z Swansea, dodatkowo Shaun odpoczął, w końcu zagrał tylko 15 minut.”

“Moi chłopcy pokazali determinację i dyscyplinę, przez co nie zostaliśmy zasypani lawiną goli, a to ważny czynnik wpływający na morale.”

“Sędzia gwizdnął bardzo szybko. Jeśli mam być szczery, wydaje mi się, że zawodnik jeszcze się turlał po murawie kiedy sędzia podyktował karnego. Nie dał liniowemu szansy żeby podnieść flagę.”

Jeśli FA nie anuluje nałożonej na Derrego kary, pomocnika QPR ominie spotkanie ze Swansea.

Podziel się wpisem: